Tapahtumat

{image:text}
Alta pääset seuraamaan mitä klinikoita ja tapahtumia myymälässämme järjestetäänTreelinen Joulumarkkinoilta 15.-16.12.2018 löydät paljon lämpimiä, käytännöllisiä ja kestäviä lahjoja.
Kannattaa suunnata siis vanhalle Pajutilalle. Viikonloppuna tarjoamme klo 11-14 ilmaiseksi makkaranpaistoa ja glögiä!

Lue lisää...


Menneet Tapahtumat29.11.2018 klo 17.30.

UIAGM / IFMGA -Vuoristo-opas Jussi Muittari saapuu 29.11. Treelinen myymälälään antamaan vinkkejä lumiturvallisuudesta ja liikkumisesta takamaastoissa.

Aloitus: klo 18.00
Lopetus: klo 21.00
Pidämme koulutuksen puolivälissä noin 30 minuutin tauon.
Turvallisuusajattelu
Lumivyöryjen perusteet 
Lumivyöryennusteiden tulkinta
Ihminen lumivyörymaastossa - päätökseentekoon vaikuttavat tekijät
Retken suunnittelun perusteet
Mitä varusteita tulisi kuljettaa mukana - repun sisältö

Tilaisuus on maksuton.


29.10.2018 klo 17.30.

Treelinen myymälä palvelee poikkeuksellisesti myös maanantaina 29.10. hyvästä syystä. Myymäläämme saapuu luennoimaan IFMGA opas ja pelastaja Anders Bergwall yhdessä vaimonsa Merjan kanssa. Näiden lisäksi iltaa täydentää vielä paikallinen seikkailija Sami Sarsama, jonka mukana päästään tutustumaan eksoottisimpiin laskukokemuksiin valokuvin kerrottuna; Patagonia, Huippuvoret, Kamchatka, Rishiri.

Replacing Luck on vuoristopelastaja ja -opas Anders Bergwallin ja vuoristopelastaja Merja Bergwallin perustama voittoa tavoittelematon organisaatio jonka tavoitteena on lisätä tieto-taitoja vuorilla liikkumisesta ja vuoriturvallisuudesta. Ruotsissa toimiva pelastajapariskunta haluaa organisaationsa kautta edistää turvallisempaa asennetta, lisätä positiivisia vuorikokemuksia ja vähentää vuorilla tapahtuvia onnettomuuksia.

Organisaation nimeä kantavalla suositulla luentokiertueella Anders ja Merja inspiroivat miettimään asenteitamme ja päätöksentekoprosesseja ääriolosuhteissa ja tutummassakin takamaastossa. He jakavat kokemuksiaan omilta retkiltään, kertovat pelastusoperaatioista sekä antavat käytännön vinkkejä niin vapaalaskijoille kuin muillekin vuorilla ja takamaastossa liikkuville.

Tapahtuma on maksuton. Treelinen kahvila ja myymälä palvelee koko tapahtuman ajan.
Aloitus klo 17.30


1.11.2018 klo 17.30.

Treelinen myymälästä on moneksi, mutta tällä kertaa pihapiirissä oleva vanha tanssilato valjastetaan leffapyhätöksi, johon saapuu Enni Rukajärvi, Rami Hanafi ja Mikko Keskinen kertomaan Huippuvuorilla laskemisesta ja elokuvan teosta!

Svalbard Unplugged on lyhytelokuva lumilautailijoiden Antti Autin ja Enni Rukajärven matkasta Huippuvuorille kesällä 2018. Matkan tarkoituksena oli laskea tarkkaan ennalta valittuja vuoria mutta myös löytää uutta ja tuntematonta maastoa laskettavaksi. Kuvausryhmä matkasi laivalla vajaan kolmen viikon ajan Huippuvuorten pääsaaren Spitsbergenin länsi- ja pohjoisrannikkoa päätyen koko saariryhmän pohjoisimpaan kolkkaan Rossøyan saarelle.

Miten jääkarhut vaikuttavat laskusuunnitelmiin? Miltä meressä ajelehtiva jäävuori tuntuu 81' leveyspiirillä? Miten tehdä valintoja kun mahdollisuudet ovat lähes rajattomat? Miksi kiivetä vuorta keskellä yötä?

Rukajärvi yhdessä elokuvan ohjaajan Rami Hanafin ja leikkaajan Mikko Keskisen kanssa kertovat projektin taustoista ja avaavat tapahtumia kulissien takaa.

Varaudu pukeutumalla lämpimästi, sillä tapahtumaan henkeen sopivalla tavalla, lämmitystä ei ole. Myös istuinalustaa suosittelemme. Treelinen kahvio palvelee koko tapahtuman ajan ja myös myymälä on avoinna.

Tapahtuma on maksuton
Aloitus klo 17.30

Tapahtuman kuva: Rami Hanafi


7.11.2018 klo 17.30.

Miten pyöräilyä pitäisi treenata monipuolisesti ja tehokkaasti?
Mikä on kehonhuollon merkitys treenaamisessa?

Tampereelta kotoisin oleva Jukka Mäennenä saapuu 7.11. Treelinen myymälään luennoimaan maastopyöräilyn lajivaatimuksista ja harjoittelusta, pyörän päällä ja kuntosalilla.

Toinen Tamperelainen pyöräaktiivi ja mm. MTBO-maajoukkueen fysioterapeutti, Tuuli Lehtimäki jatkaa treenaamisesta kehonhuoltoon ja pyöräilyasennon vaikutuksista pyöräilijän kehoon.
Tilaisuus ei varmasti jätä kylmäksi, olit sitten pidempään ajanut, tai vasta aloittelemassa lajia.

Jukka Mäennenä on Tampereelta kotoisin oleva maastopyöräilyn aktiiviharrastaja ja fysiikkavalmentaja. Vankan lajikokemuksen ohella Jukka on toiminut Fillari-lehden avustajana usean vuoden ajan ja kirjoittanut kaksi lajiin liittyvää kirjaa: Suuri Suomalainen Pyöräkirja ja keväällä 2018 ilmestynyt Maastopyöräkirja. 

Tuuli Lehtimäki on MTBO-maajoukkueen fysioterapeutti ja kehonhuoltaja. Tuuli on tehnyt urheilijoiden parissa fysioterapiaa ja liikunnanohjausta vuosia, ja tämän lisäksi erikoistunut testaukseen ja valmennukseen. Opinnäytetyönään Tuuli on tehnyt tutkimuksen maastopyöräilijöiden alaselkäkivuista.

Tapahtuma on ilmainen
Aloitus klo 17.30
Treelinen myymälä ja kahvila palvelee koko tapahtuman ajan.