Tapahtumat

Alta pääset seuraamaan mitä klinikoita ja tapahtumia myymälässämme järjestetään


Konsta Punkka & Duen Experience - Huippuvuoret
28.9.2019 klo 16.00


Tämän hetken ehdottomasti kovin ja tunnetuin suomalainen luontokuvaaja ja sosiaalisen median vaikuttaja Konsta Punkka saapuu kertomaan luontokuvaamisesta ja seikkailuista joihin valokuvaaminen on häntä kuljettanut. Viimeisimpänä tämän vuoden juhannuksena yhdessä Duen Experiencen kanssa toteuteuttu Huippuvuorten purjehdus. Paikalle saapuvat myös Duen III kapteenit Olli ja Emilia, joten luvassa tiukkaa asiaa Huippuvuorista, arktisesta luonnosta, purjehtimisesta, sekä tietenkin valokuvaamisesta.

Konsta Punkka ja Mikko Malminen ovat myös järjestämässä ensi kesänä 10pv workshopin yhteistyössä Duen Experiencen kanssa. Joten jos tämän illan jälkeen tuntuu siltä että tämä kaikki täytyy kokea ja nähdä myös omin silmin, niin ensi kesälle on muutamille nopeimmille jotakin hyvin ainutlaatuista tarjolla.

Tsekkaa lisää Konstasta, Mikosta ja Duen Experiencestä, ja laita heidän kanavansa seurantaan.

http://www.konstapunkka.com

www.instagram.com/kpunkka

https://duenexperience.com

https://www.instagram.com/duenexperience

https://www.instagram.com/malminenmikko

Tapahtuma on maksuton.


Vuoristossa liikkumisen riskit - Petter Reuter (UIAGM opas)
3.10.2019 klo 17.30Vuoristolajeihin liittyy erilaisia riskitekijöitä ja lajit ovat kehittyneet vuosien saatossa hyvin erilaiseksi, millaisia ne olivat 90-luvulla, jolloin Petter aloitteli vuorilla liikkumista. Illan aikana käydään läpi hyvä leikkaus eri vuorilajeja, ja niihin liittyviä riskitekijöitä, ja tapoja luoda riskianalyyseja. Petter myös kertoo miten vuorilla liikkuminen on muuttunut sitä aikana kun hän on vuorilajeja harrastanut ja opastanut.

Olit sitten vuorilla liikkumisesta haaveileva, tai jo pidempään harrastanut, saat varmasti illasta paljon irti.

Vuoristoretkien perustaja UIAGM/IFMGA vuoristo-opas Petter Reuter on tunnettu paitsi pitkästä taustastaan eri vuoristolajeissa ja kokemuksestaan kouluttajana myös huumorintajustaan sekä siitä, että hän nauttii hyvästä ruoasta - ja sen tekemisestä, niin kotona kuin leireissäkin.

Petter aloitti oppaan uransa jo 19-vuotiaana vietettyään aikaa kansainvälisessä partiokeskuksessa Sveitsissä. 1990-luvulla hän opasti Riksgränsenin ja Kebnekaisen tunturikeskuksissa Ruotsissa ja tuntee lisäksi Narvikin alueen Pohjois-Norjassa kuin omat taskunsa. Grönlannissa hän on opastanut yli kymmenenä vuotena.

Valmistuttuaan ammattivuoristo-oppaaksi vuonna 2005, hän on työskennellyt Pohjoismaiden lisäksi joka vuosi myös Ranskan ja Italian Alpeilla.

Tsekkaa myös Vuoristoretkien palvelut seuraavista osoitteista:
https://www.instagram.com/vuoristoretket.fi/
www.vuoristoretket.fi
https://www.facebook.com/Vuoristoretket/

Tilaisuus on maksuton.


29.10.2019 klo 17.30.

Treelinen myymälä palvelee poikkeuksellisesti myös tiistaina 29.10. hyvästä syystä. Myymäläämme saapuu luennoimaan IFMGA opas ja pelastaja Anders Bergwall yhdessä vaimonsa Merjan kanssa. 

Replacing Luck on vuoristopelastaja ja -opas Anders Bergwallin ja vuoristopelastaja Merja Bergwallin perustama voittoa tavoittelematon organisaatio jonka tavoitteena on lisätä tieto-taitoja vuorilla liikkumisesta ja vuoriturvallisuudesta. Ruotsissa toimiva pelastajapariskunta haluaa organisaationsa kautta edistää turvallisempaa asennetta, lisätä positiivisia vuorikokemuksia ja vähentää vuorilla tapahtuvia onnettomuuksia.

Organisaation nimeä kantavalla suositulla luentokiertueella Anders ja Merja inspiroivat miettimään asenteitamme ja päätöksentekoprosesseja ääriolosuhteissa ja tutummassakin takamaastossa. He jakavat kokemuksiaan omilta retkiltään, kertovat pelastusoperaatioista sekä antavat käytännön vinkkejä niin vapaalaskijoille kuin muillekin vuorilla ja takamaastossa liikkuville.

Tapahtuma on maksuton. Treelinen kahvila ja myymälä palvelee koko tapahtuman ajan.
Aloitus klo 17.30
Luento on osin Suomeksi ja osin Englanniksi.

https://www.replacingluck.se


28.11.2019 klo 17.30.

UIAGM / IFMGA -Vuoristo-opas Jussi Muittari saapuu 28.11. Treelinen myymälälään antamaan vinkkejä lumiturvallisuudesta ja liikkumisesta takamaastoissa.

Aloitus: klo 18.00
Lopetus: klo 21.00
Pidämme koulutuksen puolivälissä noin 30 minuutin tauon.
Turvallisuusajattelu
Lumivyöryjen perusteet 
Lumivyöryennusteiden tulkinta
Ihminen lumivyörymaastossa - päätökseentekoon vaikuttavat tekijät
Retken suunnittelun perusteet
Mitä varusteita tulisi kuljettaa mukana - repun sisältö

Tilaisuus on maksuton.

Menneet Tapahtumat


13.4.2019 klo 16.00.

Huhtikuun 13pv saadaan harvinaista herkkua nähtäville Treelinen myymälään.
Kittilästä saapuu yksi Suomen parhaita luontokuvaajia, Timo Veijalainen kertomaan luontokuvaamisesta ja välineistöstä millä hän kuvien perässä liikkuu luonnossa.

Tullaan siis näkemään toinen toistaan hienompia kuvia Länsi-Lapista ja kuulemaan miten kuvat on kuvattu.
Jos vielä yllätyit että miksi laajakulmalinssi ei olekkaan aina se paras vaihtoehto, tai haluat kuulla parhaat spotit kuvaamiseen, niin kannattaa suunnistaa ajoissa paikalle.

Timo on kuvannut vuosien saatossa monille isoille firmoille, ja ollut mukana TV-ohjelmissa.
Timo on tuttu kasvo muunmuuassa Erätulilla ohjelmasta.
Suosittelemme lämpimästi myös laittamaan Timon Instagramin seurantaan. https://www.instagram.com/arcticfilm/

Treelinen myymälä ja kahvila palvelee koko esityksen ajan.

Tervetuloa!


 


23.3.2019 klo 16.00.

Mitä on kiipeily Etelä-Amerikassa, ja miten se eroaa Euroopan alpeista.
Lähestymiset on pitkiä, pelastushelikopteria ei ole, eikä topista pääse hissillä Poco Locoon burgerille.
Kiipeily Patagoniassa on todellinen seikkailu.

2019 tammikuussa, Lauri Hämäläinen kumppaneineen sai kiivettyä kaikki huiput Cerro Fitz Royn vuorilinjasta, joista pieninkin vuori olisi unelmien saavutus monelle vuorikiipeilijälle.
Mitä se sitten vaati ja kauanko siihen meni, ja mitä kiipeily ylipäätään vaatii Patagoniassa, selviää 23.3. klo 16 Treelinen myymälässä.

Patagonia on myös erittäin hyvä trekkauskohde vaikkei vuorille olisikaan asiaa.
Kannattaa siis tulla fiilistelemään, jos vaikka ikijäätiköiden ja vuorten kiertäminen alkaisi polttelemaan.

Esitys alkaa klo 16, ja jotta saisit varmasti istumapaikan, kannattaa tulla ajoissa paikalle.

Tervetuloa!29.10.2018 klo 17.30.

Treelinen myymälä palvelee poikkeuksellisesti myös maanantaina 29.10. hyvästä syystä. Myymäläämme saapuu luennoimaan IFMGA opas ja pelastaja Anders Bergwall yhdessä vaimonsa Merjan kanssa. Näiden lisäksi iltaa täydentää vielä paikallinen seikkailija Sami Sarsama, jonka mukana päästään tutustumaan eksoottisimpiin laskukokemuksiin valokuvin kerrottuna; Patagonia, Huippuvoret, Kamchatka, Rishiri.

Replacing Luck on vuoristopelastaja ja -opas Anders Bergwallin ja vuoristopelastaja Merja Bergwallin perustama voittoa tavoittelematon organisaatio jonka tavoitteena on lisätä tieto-taitoja vuorilla liikkumisesta ja vuoriturvallisuudesta. Ruotsissa toimiva pelastajapariskunta haluaa organisaationsa kautta edistää turvallisempaa asennetta, lisätä positiivisia vuorikokemuksia ja vähentää vuorilla tapahtuvia onnettomuuksia.

Organisaation nimeä kantavalla suositulla luentokiertueella Anders ja Merja inspiroivat miettimään asenteitamme ja päätöksentekoprosesseja ääriolosuhteissa ja tutummassakin takamaastossa. He jakavat kokemuksiaan omilta retkiltään, kertovat pelastusoperaatioista sekä antavat käytännön vinkkejä niin vapaalaskijoille kuin muillekin vuorilla ja takamaastossa liikkuville.

Tapahtuma on maksuton. Treelinen kahvila ja myymälä palvelee koko tapahtuman ajan.
Aloitus klo 17.30


1.11.2018 klo 17.30.

Treelinen myymälästä on moneksi, mutta tällä kertaa pihapiirissä oleva vanha tanssilato valjastetaan leffapyhätöksi, johon saapuu Enni Rukajärvi, Rami Hanafi ja Mikko Keskinen kertomaan Huippuvuorilla laskemisesta ja elokuvan teosta!

Svalbard Unplugged on lyhytelokuva lumilautailijoiden Antti Autin ja Enni Rukajärven matkasta Huippuvuorille kesällä 2018. Matkan tarkoituksena oli laskea tarkkaan ennalta valittuja vuoria mutta myös löytää uutta ja tuntematonta maastoa laskettavaksi. Kuvausryhmä matkasi laivalla vajaan kolmen viikon ajan Huippuvuorten pääsaaren Spitsbergenin länsi- ja pohjoisrannikkoa päätyen koko saariryhmän pohjoisimpaan kolkkaan Rossøyan saarelle.

Miten jääkarhut vaikuttavat laskusuunnitelmiin? Miltä meressä ajelehtiva jäävuori tuntuu 81' leveyspiirillä? Miten tehdä valintoja kun mahdollisuudet ovat lähes rajattomat? Miksi kiivetä vuorta keskellä yötä?

Rukajärvi yhdessä elokuvan ohjaajan Rami Hanafin ja leikkaajan Mikko Keskisen kanssa kertovat projektin taustoista ja avaavat tapahtumia kulissien takaa.

Varaudu pukeutumalla lämpimästi, sillä tapahtumaan henkeen sopivalla tavalla, lämmitystä ei ole. Myös istuinalustaa suosittelemme. Treelinen kahvio palvelee koko tapahtuman ajan ja myös myymälä on avoinna.

Tapahtuma on maksuton
Aloitus klo 17.30

Tapahtuman kuva: Rami Hanafi


7.11.2018 klo 17.30.

Miten pyöräilyä pitäisi treenata monipuolisesti ja tehokkaasti?
Mikä on kehonhuollon merkitys treenaamisessa?

Tampereelta kotoisin oleva Jukka Mäennenä saapuu 7.11. Treelinen myymälään luennoimaan maastopyöräilyn lajivaatimuksista ja harjoittelusta, pyörän päällä ja kuntosalilla.

Toinen Tamperelainen pyöräaktiivi ja mm. MTBO-maajoukkueen fysioterapeutti, Tuuli Lehtimäki jatkaa treenaamisesta kehonhuoltoon ja pyöräilyasennon vaikutuksista pyöräilijän kehoon.
Tilaisuus ei varmasti jätä kylmäksi, olit sitten pidempään ajanut, tai vasta aloittelemassa lajia.

Jukka Mäennenä on Tampereelta kotoisin oleva maastopyöräilyn aktiiviharrastaja ja fysiikkavalmentaja. Vankan lajikokemuksen ohella Jukka on toiminut Fillari-lehden avustajana usean vuoden ajan ja kirjoittanut kaksi lajiin liittyvää kirjaa: Suuri Suomalainen Pyöräkirja ja keväällä 2018 ilmestynyt Maastopyöräkirja. 

Tuuli Lehtimäki on MTBO-maajoukkueen fysioterapeutti ja kehonhuoltaja. Tuuli on tehnyt urheilijoiden parissa fysioterapiaa ja liikunnanohjausta vuosia, ja tämän lisäksi erikoistunut testaukseen ja valmennukseen. Opinnäytetyönään Tuuli on tehnyt tutkimuksen maastopyöräilijöiden alaselkäkivuista.

Tapahtuma on ilmainen
Aloitus klo 17.30
Treelinen myymälä ja kahvila palvelee koko tapahtuman ajan.