Huipulla - Kiipeilijä Liisa Peltonen

Nykyisen rakkauteni kiipeilyn löysin kymmenisen vuotta sitten ja osa teistä onkin ehkä törmännyt kirjoittamaani Revontulia (www.revontulia.com) -blogiin. Suurin intohimoni on pitkät, useamman köydenmitan kallio- ja jääkiipeilyreitit, joiden perässä olen matkustanut maailman sivun. Ikimuistoisimmat hetkeni kiipeilyn parissa ovat Jordaniasta, Yosemitesta, Alpeilta sekä tottakai Norjasta. Ilmastonmuutokseen heräämisen myötä olen kuitenkin pyrkinyt suuntaamaan reissuja entistä enemmän lähiseuduille. Samalla lajivalikoimani on jälleen monipuolistunut - olen hurahtanut kiipeilyn lisäksi polkujuoksuun, laskemiseen ja maastopyöräilyyn.
 • {image:text}

  Mitä reppuun multi-pitch reitille?

  Kesän ja kärpästen myötä lähestyy myös Norjan ja Alppien multi-pitch kiipeilyreissut. Pitkillä reiteillä repun sisältöä joutuu miettimään huomattavasti tarkemmin kuin huolettomana päivänä paikallisella kiipeilykalliolla. Oikeanlainen pakkaus lisää merkittävästi pitkän kiipeilypäivän onnistumisen edellytyksiä.  Lue lisää »
 • {image:text}

  Elämää huipulla

  Moi ja tervetuloa palstalleni!

  Luonto ja retkeily ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Sain kipinän ulkona liikkumiseen vanhemmiltani, jotka vetivät minua hiihtoretkillään mukana pulkassa jo ihan pikkulikkana. Teini-iässä tein ensimmäiset omatoimiset Lapin vaellukseni lainarinkalla ja tennarit jalassa. Asun nykyään Tampereen seudulla, mutta sydämeni tulee aina sijaitsemaan lapsuudenkaupungissani Rovaniemellä ja pohjoisen Lapin tuntureilla.
  Lue lisää »